SVT2 sänder helkväll med spelmusik

På lördag den 30 januari bjuder SVT på en helkväll med spel och spelmusik i fokus. Sändningen börjar kl.19 och kan ses i SVT2 och SVT Play. Bland det som visas finns den helt nyproducerade svenska Blip blop – spelmusik från Super Mario till symfoniorkester där de förklarar hur musikgenren har blivit så populär.

Kvällens schema:

19.00 Uppsnack: Ella Petersson och Johanna Nylander, som jobbar med samhällsfrågor på Dataspelsbranschen. 19.05 Logga ut för fan – en film om kvinnor i spelindustrin 20.05 Mellansnack med Ella Petersson och Jimmy Wilhelmsson, som driver bloggen Spelpappan20.10 Blip blop – spelmusik från Super Mario till symfoniorkester 21.10 Mellansnack: Ella Petersson samtalar med trombonisten Håkan Björkman och spelbloggaren Jimmy “Spelpappan” Wilhelmsson. 21.15 Score – spelmusik med Sveriges Radios symfoniorkester 22.50 Eftersnack med Ella Petersson, trombonisten Håkan Björkman och spelbloggaren Jimmy Wilhelmsson.

Läs mer på SVT.se